Mistä on kyse?

Tässä blogissa keskitytään levyarvosteluihin. Arvioitavat levyt ovat amerikkalaista rap-musiikkia. Tarkoituksena on käydä läpi sekä uunituoreita levyjä että hieman vanhempiakin julkaisuja. Arvioitaviksi pääsevät uutuuksien lisäksi vähemmälle huomiolle jääneet helmet sekä klassikot 1990-luvulta ja alalajeista esillä ovat mm. gangsta rap, hardcore, poliittinen rap ja consious hip hop (“tiedostava hip hop” lienee paras suomennos termistä).

Kuka sitten minä olen ja miksi kirjoitan jotain tällaista? Olen 1980-luvun puolivälin kohdilla syntynyt mies ja olen kuunnellut pohjoisamerikkalaista puhelaulumusiikkia vuosien 1994-1995 kohdilta tähän päivään saakka. Tietoa kyseisestä musiikkityylistä sekä erilaisista artisteista ja julkaisuista on luonnollisesti kertynyt tässä melkein neljännesvuosisadan aikana, joka on räpin tahdissa edennyt.

Vuosia pohdin aina välillä, että mitä voisin tähän musiikkiin liittyen tehdä? Pohdintoja seurasi 2017 alkukesästä ahaa-elämys, kun ystäväni ja molemmat veljeni ujuttivat mieleeni kiinnostavan idean siitä, että alkaisin tekemään aiheeseen liittyvää blogia, jossa kertoisin “mielenkiintoisia tarinoita räppilevyistä ja toisin esiin massan seasta ne viime vuosikymmenien ja nykyhetken helmet”. Ja sillä tiellä nyt ollaan. Syvennyn aloitustekstissäni vielä syvemmälle aiheeseen ja taustaani rap-musiikin suurkuluttajana.

Palautteet ja toiveet voi osoittaa: hennessyy.puhelauluja@gmail.com

Advertisements